Καλημέρα, bonjour, buongiorno, buenos dias, good morning !!!
Καλημέρα, buenos dias, bonjour, buongiorno,, good morning gooden tag, morgen!!!
Ο πλέον συνήθης ελληνικός χαιρετισμός που απευθύνεται κυρίως σε πρωινές συναντήσεις. Η λέξη αποτελεί σύμπτυξη των λέξεων καλή + ημέρα.
Στις ελληνικές εκφράσεις η καλημέρα αποδίδεται και ως ουσιαστικό, π.χ. "του έκοψε την που λέγεται σε περιπτώσεις δημιουργίας ψυχρότητας μέχρι έχθρας. Γραμματικά απαντάται ως ρήμα: καλημερίζω και ως ουσιαστικό: καλημέρισμα ή καλημερούδια. Λαογραφία: Στα μέσα του 20ου αιώνα ονομάζονταν επίσης όλοι εκείνοι οι καθρέφτες που έφεραν τη λέξη ζωγραφισμένη επ΄ αυτών πλαισιωμένη με άνθη ή αγγελάκια, ενώ ως ευχή "καλημέρα" λέγονταν τα "Κάλαντα" Θεοφανείων. Για συναντήσεις σε άλλες ώρες της ημέρας χρησιμοποιούνται οι χαιρετισμοί "Καλησπέρα "Καληνύχτα, χαίρετε. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

...ήρθε η ώρα για την μεγάλη Ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής....

Click to get cool Animations for your MySpace profile

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Είμαστε πολλοί, έχουμε δύναμη! Εμείς δουλεύουμε, εμείς παράγουμε, από εμάς κλέβουν και ζουν. Μας φοβούνται, φοβούνται την γενικευμένη εξέγερση, φοβούνται τον εχθρό λαό.


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕ ΠΑΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΜΕΊΣ….

laiki-stasi-pliromon-50cf8770Εμείς είμαστε

… οι 2.500.000 άνθρωποι που ζούμε κάτω από τα όρια της φτώχειας.
… οι 1.600.000 άνεργοι που καθημερινά αυξανόμαστε
… οι 1.000.000 απλήρωτοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα
… όλοι όσοι έχουμε υποστεί μειώσεις μισθών και συντάξεων μέχρι και 40%
… τα 300.000 νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα και οι εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς θέρμανση
… οι 160.000 που μας έκλεισαν τα μαγαζιά μας.
… οι 3.500 οικογένειες των ανθρώπων που αυτοκτόνησαν
… οι χιλιάδες άνθρωποι που δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις δόσεις των δανείων μας
… οι 2.500.000 που χρωστάμε κάτω από 3.000 ευρώ στην εφορία και μας απειλούν με κατασχέσεις γιατί προτιμήσαμε να αγοράσουμε το φαγητό των παιδιών μας, παρά να πληρώσουμε τους φόρους.
Αυτοί είναι
… οι εφοπλιστές με τις 58 φοροαπαλλαγές και το 4% φόρο εισοδήματος που κέρδισαν τόσα ώστε μόνο το πρώτο 2μηνο του 2013 απέκτησαν 46 νέα πλοία, που αντιπροσωπεύουν το 20% σε αξία των αγοραπωλησιών πλοίων που έγιναν παγκόσμια.
… οι βιομήχανοι που πληρώνουν συνολικά 5 φορές  λιγότερους φόρους από ότι όλοι  εμείς, ενώ οι 500 πιο μεγάλες βιομηχανίες δήλωσαν αύξηση καθαρών κερδών για το 2011 κατά 18,2% φθάνοντας στα 1,6 δισ. και από αυτές 175 είναι εταιρείες τροφίμων.
… οι τράπεζες που έχουν χρηματοδοτηθεί με 250 δισ. από το κράτος (δηλαδή από εμάς) τα τελευταία 2,5 χρόνια
… το κατασκευαστικό κεφάλαιο που κερδοσκοπεί με τα διόδια στους δρόμους.
… όλοι όσοι έβγαλαν δισ. ευρώ σε καταθέσεις στο εξωτερικό (λίστες Λαγκάρντ και πολλές ακόμα)
 η τρικομματική κυβέρνηση, το ΔΝΤ, η Ε.Ε., η Ε.Κ.Τ. που εξυπηρετούν τους παραπάνω.
 Όλοι εμείς μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα των λαϊκών διαθέσεων με την προειδοποιητική λαϊκή στάση πληρωμών τον Απρίλη. Να μετατραπεί η μέχρι τώρα παθητική αδυναμία πληρωμής του καθένα,  σε μαζική, συλλογική, οργανωμένη λαϊκή στάση πληρωμών και  σε συνδυασμό με τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες και τα τοπικά κινήματα αντίστασης μπορούμε να τους ανατρέψουμε.
ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
  Είμαστε πολλοί, έχουμε δύναμη! Εμείς δουλεύουμε, εμείς παράγουμε, από εμάς κλέβουν και ζουν. Μας φοβούνται, φοβούνται την γενικευμένη εξέγερση, φοβούνται τον εχθρό λαό.
Δεν φοβόμαστε με την παραπληροφόρηση και δεν υποκύπτουμε στις απειλές κυβέρνησης και ΜΜΕ για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, σπιτιών ή για ποινικές διώξεις. Ήδη  αντιμετωπίσαμε τον εκβιασμό για διακοπή του ρεύματος για μη πληρωμή του χαρατσιού και τους αναγκάσαμε να τον ακυρώσουν. Τα δικαιώματά μας δεν χωράνε σε ρυθμίσεις, δόσεις, επιμηκύνσεις.
Με αγώνα και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε. Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του απέναντι στην εφορία, στις τράπεζες, στις ΔΕΚΟ. Δεν επιτρέπουμε καμμία κατάσχεση σπιτιού από το κράτος ή τις τράπεζες. Δεν αφήνουμε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Δεν αναγνωρίζουμε τις δεσμεύσεις και τα χρέη τους στους τοκογλύφους.
ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
-   ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ , ΕΚΤ.
-   ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ δημόσια γη, δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσιες υποδομές και περιουσία
-   ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ άδικους φόρους και χαράτσια.
Δεν πληρώνουμε το χρέος τους 
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ
  • · Κατάργηση της φοροληστείας του λαού. Φόροι και όχι φοροαπαλλαγές στους πλούσιους.
  • · Θέσπιση φοροαπαλλαγών για τα χαμηλά εισόδημα και κατάργησή τους για το κεφάλαιο.
  • · Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος στους μικροεπαγγελματίες
  • · Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο των μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και λαϊκών στρωμάτων.
  • · Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης-φυσικό αέριο για την οικιακή κατανάλωση.
  • · Μειώσεις και όχι αυξήσεις στα τιμολόγια κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών. Δωρεάν σε άνεργους και άπορους.  Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος.
  • · Όχι στις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων και σπιτιών για χρέη των λαϊκών στρωμάτων προς το δημόσιο και τις τράπεζες.
  • · Ο πλούτος σε αυτούς που τον παράγουν.
  • · Να ανατραπεί αυτή η πολιτική και όσοι την εφαρμόζουν.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕ ΠΑΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό - Παρασκευή 22 Μαρτίου -Πρόγραμμα κινητοποιήσεων

radiospot 22march το ραδιοφωνικό σποτ για τις 22 Μαρτίου




  Στις 22 Μαρτίου είναι η παγκόσμια μέρα νερού.
Για την Ελλάδα έχει μια παραπάνω σημασία λόγω των επαπειλούμενων ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών ύδρευσης.
Σε μια Ευρώπη που επιβάλλει ενάντια στη βούληση της πλειοψηφίας, την ιδιωτικοποίηση του βασικότερου φυσικού αγαθού στις χώρες του νότου, ας δώσουμε όλοι το παρόν.
Ας απαιτήσουμε να γίνει νόμος του κράτους η προστασία και η δημόσια διαχείριση του νερού όπως στην Ολλανδία.
Δεν υπογράφουμε μόνο αλλά και συμμετέχουμε στις δράσεις που οργανώνουν μαζί μια πλειάδα συλλογικοτήτων.

Η εφετινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού, την Παρασκευή 22 Μαρτίου, τις εταιρείες ύδρευσης των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας να είναι από τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου τα οποία σχεδιάζεται να ιδιωτικοποιηθούν. Ως αποτέλεσμα και αυτής της εξέλιξης το περασμένο καλοκαίρι δημιουργήθηκε η πρωτοβουλία savegreekwater, που στόχο είχε να γίνουν  γνωστές οι συνέπειες και οι κίνδυνοι από το ενδεχόμενο να περάσει«ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι το νερό σε χέρια ιδιωτών, δημιουργώντας ουσιαστικά ιδιωτικά μονοπώλια» όπως λέει η κυρία Μαρία Κανελλοπούλου, μέλος της πρωτοβουλίας.  

Την Παρασκευή η savegreekwater, που αριθμεί γύρω στα 300 μέλη και τη διακήρυξη της οποίας έχουν υπογράψει περίπου 19.000 πολίτες, διοργανώνει τρεις εκδηλώσεις. Μια μαζική κινητοποίηση στο φράγμα του Μαραθώνα στις 11 το πρωί, μια ποδηλατοδρομία στις 6 το απόγευμα από το Σύνταγμα προς τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι και μια συζήτηση με προβολή οπτικού υλικού στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναβαρίνου στα Εξάρχεια.

«Π.χ. για εμάς που ζούμε σε περιοχές αραιοκατοικημένες, έχει τεράστια σημασία να μείνει το δίκτυο στα χέρια του Δημοσίου. Υπάρχουν απομονωμένα σπίτια που υδροδοτούνται από ένα κομμάτι του δικτύου 100-200 μέτρων το οποίο εξυπηρετεί αποκλειστικά αυτά. Σε μια ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση, όταν ξέρουμε πώς λειτουργούν τα πάντα στη χώρα μας, μπορούμε να εμπιστευθούμε τον ιδιώτη ότι θα είναι συνεπής, ακόμα κι αν δεσμεύεται εγγράφως, σε θέματα όπως η συντήρηση του δικτύου του;» λέει ο Βασίλης Δελαγραμμάτικας, πρόεδρος του Σύλλογου Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα, ενός από τους φορείς που θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που θα γίνει στο Φράγμα του Μαραθώνα.

Βασικό επιχείρημα των ανθρώπων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του savegreekwater είναι ότι η πρόσφατη εμπειρία σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο δείχνει πως όπου επιχειρήθηκε ιδιωτικοποίηση στον τομέα των υπηρεσιών ύδρευσης -υπήρξε μόδα τις δεκαετίες του '80 και του '90- όχι μόνο δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, αλλά ουσιαστικά δημιούργησε καινούργια. Το επιχείρημα αυτό ενισχύεται και από τα στοιχεία θεσμών όπως η  Παγκόσμια Τράπεζα η οποία ανακοίνωσε ότι το 2006 τα συμβόλαια ύδρευσης  σημείωσαν μείωση κατά 32% εξαιτίας αθέτησης όρων από πλευράς των ιδιωτών ή διαφόρων άλλων προβλημάτων που παρουσιάστηκαν.

«Αποδείχτηκε ότι η ιδιωτικοποίηση όπου εφαρμόζεται ή εφαρμόστηκε δεν έφερε κανένα θετικό αποτέλεσμα ενώ τα αρνητικά περίσσεψαν. Κακή συντήρηση του δικτύου, πτώση της ποιότητας του νερού και βέβαια κατακόρυφη αύξηση των τιμολογίων. Χώρες που κάποτε την επιχείρησαν τα τελευταία χρόνια αλλάζουν πολιτική. Αξίζει να σημειωθεί πως, π.χ., στο Παρίσι το 2010 η ύδρευση και η αποχέτευση πέρασε στα χέρια του δήμου ύστερα από πάνω από 20 χρόνια που ελέγχονταν από ιδιωτικές εταιρείες. Το ίδιο συνέβη και σε άλλες γαλλικές πόλεις όπως η Βρέστη και η Τουλούζη. Η Ιταλία με συντριπτικό ποσοστό που έφτασε το 95% απέρριψε με δημοψήφισμα το 2011 το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης» λέει η κυρία Κανελλοπούλου.

«Ακόμα και σε κάποιες γερμανικές πόλεις όπου εν μέρει  διαχειρίζονται  το νερό ιδιώτες»,συνεχίζει η κυρία Κανελλοπούλου, «υπάρχουν σκέψεις για ολική επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα των εταιρειών ύδρευσης. Κατανοούμε ότι σε μεγάλο βαθμό η πρωτοβουλία της ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης στην Ελλάδα προέρχεται από τις απαιτήσεις των δανειστών. Γι' αυτό τον λόγο συμμετέχουμε στο Ευρωπαϊκό Κίνημα Νερού, όπου προσπαθούμε να αναδείξουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο τη σημασία που έχει για τη χώρα μας το να παραμείνει η διαχείριση των υδάτινων πόρων υπό κοινωνικό έλεγχο. Η Αθήνα είναι από τις πόλεις που έχουμε την τύχη να πίνουμε νερό από τη βρύση μας. Θέλουμε να συνεχιστεί αυτό».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των διοργανωτών.


Ποίηση - Κωνσταντίνος Γκερμπεσιώτης