Καλημέρα, bonjour, buongiorno, buenos dias, good morning !!!
Καλημέρα, buenos dias, bonjour, buongiorno,, good morning gooden tag, morgen!!!
Ο πλέον συνήθης ελληνικός χαιρετισμός που απευθύνεται κυρίως σε πρωινές συναντήσεις. Η λέξη αποτελεί σύμπτυξη των λέξεων καλή + ημέρα.
Στις ελληνικές εκφράσεις η καλημέρα αποδίδεται και ως ουσιαστικό, π.χ. "του έκοψε την που λέγεται σε περιπτώσεις δημιουργίας ψυχρότητας μέχρι έχθρας. Γραμματικά απαντάται ως ρήμα: καλημερίζω και ως ουσιαστικό: καλημέρισμα ή καλημερούδια. Λαογραφία: Στα μέσα του 20ου αιώνα ονομάζονταν επίσης όλοι εκείνοι οι καθρέφτες που έφεραν τη λέξη ζωγραφισμένη επ΄ αυτών πλαισιωμένη με άνθη ή αγγελάκια, ενώ ως ευχή "καλημέρα" λέγονταν τα "Κάλαντα" Θεοφανείων. Για συναντήσεις σε άλλες ώρες της ημέρας χρησιμοποιούνται οι χαιρετισμοί "Καλησπέρα "Καληνύχτα, χαίρετε. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

...ήρθε η ώρα για την μεγάλη Ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής....

Click to get cool Animations for your MySpace profile

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ιστορικό ντοκουμέντο η εκπομπή του Θάνου Δημάδη στον ALPHA


ΘΑΝΟΣ ΔΗΜΑΔΗΣ
Πρόκειται για μία ξεχωριστή δουλειά από ένα νέο δημοσιογράφο, που τα τελευταία χρόνια ξεχώρισε για το ρεπορτάζ του από τα κέντρα λήψης αποφάσεων στο εξωτερικό αλλά και για τις αποφάσεις του, όπως της παραίτησής του από τον ΣΚΑΪ πριν λίγους μήνες.
Την Τετάρτη το βράδυ, ο ALPHA πόνταρε στον Θάνο Δημάδη κερδίζοντας το στοίχημα της παρουσίασης μίας εκπομπής που δεν μας είχε συνηθίσει ως σήμερα το κανάλι της Κάντζας. Ο ανταποκριτής του σταθμού από την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες, έδωσε στο δεύτερο μέρος του ντοκυμαντέρ του "3 Χρόνια- 3 Μνημόνια", το παρασκήνιο για όλα όσα έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια. Και αυτό που κρατήσαμε είναι ότι παρά τις δύσκολες ισορροπίες μίας τέτοιας εκπομπής, ο δημοσιογράφος κράτησε μία απόλυτα ισορροπημένη θέση χωρίς να γέρνει υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς, αποδεικνύοντας ότι τελικά στην δημοσιογραφία όταν θέλει κάποιος, μπορεί να είναι αντικειμενικός.
Το κομμάτι της εκπομπής του όμως, που προκάλεσε την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν το κλείσιμο με τον Θάνο Δημάδη να παίρνει συνέντευξη από μία άστεγη έξω από το κτήριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον!
Είναι μία δουλειά που ο καθένας αξίζει να αφιερώσει λίγο χρόνο για να την παρακολουθήσει.
Δείτε στην παρακάτω διεύθυνση  το δεύτερο μέρος της έρευνας του Θάνου Δημάδη για τα "3 Χρόνια – 3 Μνημόνια"

Read more: http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/302423/istoriko-ntokoymento-i-ekpompi-toy-thanoy-dimadi-ston-alpha#ixzz2Rk4BQU7X


https://www.facebook.com/psonizoume.ellinika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου