Καλημέρα, bonjour, buongiorno, buenos dias, good morning !!!
Καλημέρα, buenos dias, bonjour, buongiorno,, good morning gooden tag, morgen!!!
Ο πλέον συνήθης ελληνικός χαιρετισμός που απευθύνεται κυρίως σε πρωινές συναντήσεις. Η λέξη αποτελεί σύμπτυξη των λέξεων καλή + ημέρα.
Στις ελληνικές εκφράσεις η καλημέρα αποδίδεται και ως ουσιαστικό, π.χ. "του έκοψε την που λέγεται σε περιπτώσεις δημιουργίας ψυχρότητας μέχρι έχθρας. Γραμματικά απαντάται ως ρήμα: καλημερίζω και ως ουσιαστικό: καλημέρισμα ή καλημερούδια. Λαογραφία: Στα μέσα του 20ου αιώνα ονομάζονταν επίσης όλοι εκείνοι οι καθρέφτες που έφεραν τη λέξη ζωγραφισμένη επ΄ αυτών πλαισιωμένη με άνθη ή αγγελάκια, ενώ ως ευχή "καλημέρα" λέγονταν τα "Κάλαντα" Θεοφανείων. Για συναντήσεις σε άλλες ώρες της ημέρας χρησιμοποιούνται οι χαιρετισμοί "Καλησπέρα "Καληνύχτα, χαίρετε. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

...ήρθε η ώρα για την μεγάλη Ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής....

Click to get cool Animations for your MySpace profile

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Πάνε για νέα σφαγή συντάξεων

ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΖΗΤΕΙ ΞΑΝΑ Η ΤΡΟΪΚΑ, 
ΛΟΓΩ ΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ 
ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΟΠΥΥ
Οδηγία για νέες οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις του ΙΚΑ και του Ταμείου αυτοαπασχολουμένων (ΟΑΕΕ) από τον προσεχή Σεπτέμβριο έλαβε η κυβέρνηση από την τρόικα, μετά τη διαπίστωση ότι η υστέρηση στα έσοδα του ΙΚΑ έχει φτάσει στο 16,3% και η υπέρβαση στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ αγγίζει τα 50 εκατομμύρια το μήνα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Ε», οι εκπρόσωποι των δανειστών μας διαπίστωσαν μείωση στα έσοδα μέσω των Αναλητικών Περιοδικών Δηλώσεων του ΙΚΑ, που ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου, ενώ η αύξηση της εισπραξιμότητας που παρουσίασε το υπουργείο Εργασίας για το τελευταίο δίμηνο αποδίδεται στις διαδοχικές ρυθμίσεις χρεών που έχουν γίνει κατά καιρούς.
Ο ΕΟΠΥΥ εκτιμάται ότι θα κλείσει στο τέλος του έτους με έλλειμμα της τάξης των 1,5 δισ. ευρώ, καθώς ήδη τα χρέη του προς νοσοκομεία, κλινικές και ασφαλισμένους ανέρχονται στα 600 εκατομμύρια ευρώ.
Η κατάσταση στον ΟΑΕΕ είναι πολύ πιο δραματική, καθώς θα κλείσει με έλλειμμα 1,1 δισεκατομμύριο, καθώς μόλις 4 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και χρειάζεται 35 εκατομμύρια το μήνα περισσότερα από τις εισπράξεις, προκειμένου να χορηγήσει συντάξεις σε 600.000 δικαιούχους.
Εισφορά στον τζίρο των επιχειρήσεων
Στο «μικροσκόπιο» της τρόικας βρέθηκε και μία σειρά μέτρων που είναι σε εκκρεμότητα, όπως η εισφορά στον τζίρο των επιχειρήσεων (ένα τοις χιλίοις), μέτρο που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση αλλά δεν εφαρμόστηκε. Η τρόικα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα, καθιστώντας σαφές πως πρέπει να κλείσει το οικονομικό κενό.
Από την πλευρά του υπουργείου επισημάνθηκε πως με δεδομένη την οικονομική κατάσταση δεν μπορεί να επιβληθεί η συγκεκριμένη εισφορά. Το θέμα θα συζητηθεί και με το υπουργείο Οικονομικών, με τους δανειστές να το διατηρούν ψηλά στην ατζέντα.
Σημειώνεται πως πριν από δύο μήνες το υπουργείο Εργασίας είχε έτοιμη ρύθμιση για περικοπή των νέων συντάξεων του ΟΑΕΕ, για να καλυφθεί το οικονομικό κενό. Η συγκεκριμένη διάταξη τελικά δεν πέρασε, ωστόσο το θέμα δεν έχει κλείσει.
Με βάση τις εκτιμήσεις, η απόκλιση είναι περίπου 600 εκατομμύρια και τώρα το βάρος πέφτει στη ρύθμιση χρεών, αλλά και στην ενιαία αρχή είσπραξης που θα λειτουργήσει στο ΙΚΑ (ώστε να μη χρειαστεί να υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις).
Αλλο ένα χαστούκι στα «ευγενή» Ταμεία θα αποτελέσει η κατάργηση των κοινωνικών πόρων, καθώς και η μείωση -στα επίπεδα του ΙΚΑ- των υψηλότερων εισφορών και των συντάξεων που καταβάλλονται σε ΔΕΚΟ και τράπεζες.
Τέλος, συμφωνήθηκε τον Νοέμβριο να ψηφιστεί ειδικός νόμος που θα προβλέπει τη σταδιακή, εντός τριών ετών (2014, 2015 και 2016), μείωση κατά 3,9 ποσοσιαίες μονάδες των εργοδοτικών εισφορών του ΙΚΑ (επιπλέον της μείωσης κατά 1,1 ποσοστιαία μονάδα που ήδη ισχύει μετά την κατάργηση του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας) και την κατάργηση των εισφορών υπέρ τρίτων-κοινωνικών πόρων.

Έντυπη Έκδοση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου